Test letnih pnevmatik 2021

Nazaj

205_55_16_TABELA.jpg

Dimenzija 205/55 R 16

Rezultati testov v najbolj prodajni dimenziji 205/55 R 16 V (do 240 km/h) za številna kompaktna vozila od VW Golfa do Audija A3, so sledeči:

  • Prvo mesto je prepričljivo zasedla letna pnevmatika znamke Continental PremiumContact 6. Pnevmatika prinaša dobro celoto, še posebej je impresivna na mokrih cestah. Za obnašanje na mokri podalgi je prejela daleč najboljšo oceno, vendar v primerjavi z najboljšimi kaže nekoliko večjo porabo goriva.
  • Drugi mesto je zasedla Continentalova podznamka Semperit Speed-Life 3, ki je vsestransko uporabna letna pnevmatika. Sicer se je pokazala na mokri podlagi kot nekoliko slabša, premaga pa PremiumContact 6 glede kotalnega upora, torej porabe goriva.
  • Tretje mesto tokrat zaseda vrhunska letna pnevmatika Bridgestone Turanza T005. Na mokrem se je izkazala dobro, prav tako navduši na suhi podlagi s kratkimi zavornimi razdaljami. Druga prednost omenjene pnevmatike je nizek kotalni upor.
  • Četrto mesto je osvojila letna pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2. Pnevmatika se ponaša s kratko zavorno potjo in dobro vodljivostjo na mokrih cestah, kaže pa rahle pomanjkljivosti, ko gre za vožnjo po suhih cestah. Je pa definitivno ena boljših pnevmatik na tržišču kar se tiče obrabe profila. Goodyear EfficientGrip Performance 2 po izračunih prevozi enkrat več kilometrov v primerjavi z Nokianom in sicer naj bi se obrabila pri približno 55.300 km.
225_50_17_TABELA.jpg

Dimenzija 225/50 R 17

Rezultati testov dimenije 225/50 R 17 Y (do 300 km/h) za vozila srednjega razreda in sicer od Audija A4 do VW Passata. 

  • Prvo mesto zaseda letna pnevmatika Falken Azenis FK510, ki navdušuje s svojim ravnotežjem dobrih lastnosti. Dosega najboljše ocene na mokrih in suhih cestah. V neposredni primerjavi najboljše ocenjenih modelov pa kaže nekoliko večjo porabo goriva.
  • Drugo mesto pripada letni pnevmatiki Continental PremiumContact 6. Izkazala se je kot nadpovprečno uspešna v vseh merilih. V suhem ponuja dobre varnostne pogoje, na mokrem je treba poudariti njeno natančnost.
  • Tretje mesto je tokrat zasedla letna pnevmatika Kumho Ecsta PS71. Izkazala se je v poglavju akvaplaning, tako po dolžini kot prečno, odlično se je izkazala tudi v vseh ostalih mokrih področjih. Pri suhem je za odtenek slabša od ostalih konkurenčnih pnevmatik. V primerjavi z drugimi "dobrimi" pnevmatikami je ni mogoče natančno nadzorovati. Pri kratkih zavornih razdaljah pa še vedno zagotavlja dobro oceno na suhem.
  • Četrto mesto je osvojila letna pnevmatika Bridgestone Turanza T005. Njene prednosti so kratka zavorna pot in natančno vodenje na suhem. V primerjavi z najboljšimi pa je obraba nekoliko večja.
  • Peto mesto pripada letni pnevmatiki Michelin Primacy 4. Pnevmatike so višjega cenovnega razreda a navsezadnje z njimi prihranite. Na avtomobilu ostanejo najdlje časa, ko gre za kilometrino, saj boste z omenjenim profilom naredili največ kilometrov. Ravno tako je odlična pri zaviranju na suhih cestah. Priporočamo jo voznikom, ki osvajajo dnevno daljše poti.

Vulkanizerstvo Lašič Brežice

Vulkanizerstvo Lašič Brežice
Nova vizija vožnje.

E-novice

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png