Pogoji poslovanja

Vulkanizerstvo Lašič

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine lasic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.S spletno trgovino upravlja podjetje Lašič Aleš, s. p., Trnje 14, 8250 Brežice (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Registracija uporabnika

Za izvedbo naročila ni nujno potrebna registracija uporabnika, saj lahko nakup opravite kot gost, je pa boljše in lažje sledenje pošiljki v primeru registracije. Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki.

Postopek registracije je enostaven in ga opravite tako, da kliknete na Prijava (desno zgoraj) in sledite navodilom:

 • izpolnite polja v okencih in pritisnite na gumb "Registriraj me"
 • ko ste v spletni trgovini prijavljeni, se desno zgoraj izpiše vaše uporabniško ime.

Če geslo že imate, potem se prijavite in lahko pričnete z nakupom. Če ste geslo pozabili, uporabite možnost Ste pozabili geslo?.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Predračun (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo z zamikom). Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnjega v lasti podjetja Lašič Aleš, s. p. Za plačano se šteje od takrat, ko so sredstva na našem računu.
 • Po povzetju (plačilo ob prevzemu pošiljke). Če se odločite za plačilo po povzetju vam blago pošljemo takoj tj. še isti delovni dan, če ste nakup opravili od ponedeljka do petka do 11.00 ure, v primeru, da ste nakup opravili v soboto, nedeljo ali ob prazniku, bo blago poslano prvi delovni dan.
 • PayPal (plačilo preko PayPal sistema s kreditno kartico). Če se odločite za plačilo preko PayPal-a, boste takoj po oddaji naročila preusmerjeni na PayPal plačilno stran. Plačate takoj. Ko znesek naročila v celoti poravnate in denar sede na naš račun vam blago pošljemo. Če je naročilo plačano delno, ostane blago do nadaljnega v lasti podjetja Lašič Aleš, s.p.

Časi in načini dostave

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 11.00 ure bodo realizirana naslednji delovni dan oziroma takoj po prispelem plačilu. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, d. o. o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Rok za dostavo blaga je dva do štiri delovne dni od prejetega plačila vsak delovni dan, do 11.00 ure. Dostava kupljenega blaga je možna na območju Republike Slovenije in Republike Hrvaške.

Cene in stroški dostave

Cene artiklov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in že vključujejo 22% DDV (davek na dodano vrednost), razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila oziroma do objave novega cenika na spletni strani.

Cene, pod zgoraj navedenimi pogoji, veljajo v primeru izbire načina plačila ''Predračun'' ali ''Po povzetju''. V primeru izbire načina plačila ''PayPal'' se cena poviša za 5%, zaradi provizije, ki jo zaračuna PayPal. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Nakup

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in klikniti na gumb "Dodaj". Desno zgoraj v nakupovalnem vozičku se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, kliknite na nakupovalni voziček ter nato na rdeče obarvan "minus" pod nazivom izdelka, če pa želite količino povečati, kliknite na zeleno obarvan "plus".

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na nakupovalni voziček ter gumbom "Na blagajno". Spletna trgovina vas vodi skozi naslednje korake:

 1. korak - pregled naročila
 2. korak - način plačila in naslov za dostavo; če se slednji razlikuje od navedenega kliknite na gumb "Uredi"
 3. korak - način dostave
 4. korak - povzetek nakupa; na tem koraku lahko preverite pravilnost vseh podatkov
 5. korak - naročilo oddano.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. S klikom na gumb "Potrdi naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse stroške, ki nastanejo s pošiljanjem blaga. V primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine.

Zgodovina nakupov 

V primeru, da želite vpogled v zgodovino nakupov, se prijavite v spletno trgovino in desno zgoraj kliknite na "Moj profil". Zgodovino vaših dosedanjih nakupov najdete pod zavihkom "Moji nakupi".

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer preko kontaktnega obrazca, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh.

Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, nemontirano in neuporabljeno. Obvezno priložite tudi originalni račun ter podatke o vašem transakcijskem računu, na katerega želite vračilo kupnine. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Lašič Aleš s. p., Trnje 14, 8250 Brežice. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri podjetju, ki je blago dostavilo.

Garancija

Za izdelke v naši spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun in garancijski list.

Starost pnevmatik

Po navodilih proizvajalcev pnevmatik se šteje za novo, vsaka pnevmatika do pet let starosti.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Lašič Aleš s. p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Lašič Aleš s. p. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Lašič Aleš s. p. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja. V primeru, da se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Hvala za zaupanje.

Prvi
Nova spletna trgovina Shop.lasic.si
Artikli spletne trgovine
Vse za vaša vozila na enem mestu.

E-novice

 • Michelin Quality Centre 2022

Stopite v stik

Vulkanizerstvo Lašič
Trnje 14
8250 Brežice
+386 7 49 66 990
+386 31 646 700
info@lasic.si
lasic.si

Uradni podatki

Lašič Aleš, s.p.
Trnje 14
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: SI99485079
IBAN: SI56 0237 3001 0272 909 (NLB d.d.)

Digitalni certifikat

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png