Test letnih pnevmatik 2023

Nazaj

Test letnih pnevmatik 2023

Pri AMZS so praznovali 50 let testiranja in tako testirali 50 različnih modelov letnih pnevmatik v dimenziji 205/55 R 16 s hitrostnim razredom V (do 240 km/h).

Test letnih pnevmatik 2023

Tokrat je slovela Goodyear-ova pnevmatika Efficient Grip Performance 2, zaradi dobrih varnostnih (na suhi in mokri podlagi) in okoljevarstvenih lastnosti, zraven omenjenega pa obljublja tudi veliko število prevoženih kilometrov.

Drugo mesto je zasedel priljubljeni Continental Premiumcontact 6, ki v varnostih merilih, predvsem v vodljivosti in zaviranju na suhi in mokri podlagi, celo malo prekaša Efficient grip performance 2, vendar ji je zmaga za las ušla zaradi nekoliko slabših okoljevarstvenih lastnosti.

Tretje uvrščena pnevmatika je Michelin Primacy 4+, ki se je po rezultatih testov nekoliko slabše obnesla pri vodljivosti na suhi in zaviranju na mokri cesti v primerjavi s prvo in drugo uvrščeno. Omenjena pa je bila zmagovalna v okoljevarstvenih merilih. Michelin Primacy 4+ obljublja največ prevoženih kilometrov in najmanjšo obrabo pnevmatike.

Četrto mesto je zasedla zelo priljubljena Bridgestone Turanza T005. Prepoznali so jo kot najbolj učinkovito in trajnostno pnevmatiko.

Več o rezultatih testov lahko preberete tukaj.

Želimo vam pravilno izbiro za vaš stil vožnje in veliko varno prevoženih kilometrov.

Kolektiv Vulkanizerstva Lašič
Nova vizija vožnje.

Novice

E-novice

Stopite v stik

Uradni podatki

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png