Kakovostne moto gume in moto pnevmatike po ugodni ceni

Moto gume najvišje kakovosti priznanih blagovnih znamk. Gume za motorje po ugodni ceni. Najboljše moto pnevmatike – izberite varne gume za motorna kolesa.

Nazaj

Moto gume

Moto gume - gume za motorje po ugodnih cenah. Moto pnevmatike najboljše kakovosti boste našli pri nas.

Moto gume morajo biti kakovostne, kar je ključno za varno in učinkovito vožnjo motorja ter lahko bistveno vpliva na izkušnjo voznika. Pomembno je, da se pred njihovim nakupom dobro pozanimate in upoštevate naslednje dejavnike:

 • Pomemben je dober oprijem na različnih vrstah cestnih površin, kar je ključno za varno vožnjo, še posebej v ovinkih ali v mokrih pogojih.
   
 • Trajnost gum je pomembna, saj želite pnevmatike, ki bodo zdržale večjo razdaljo in čas vožnje, ne da bi izgubile svoje lastnosti ali se obrabile prehitro.
   
 • Kvalitetne moto gume nudijo boljše udobje med vožnjo, saj zmanjšujejo tresljaje in vibracije ter zagotavljajo boljšo stabilnost.
   
 • Pred nakupom se pozanimajte o specifikacijah pnevmatik, ki so najprimernejše za vaš stil vožnje in tip motorja, ali pa se posvetujte s strokovnjakom.
   
 • Preverite, ali imajo moto gume ustrezne oznake in certifikate, ki potrjujejo njihovo skladnost z varnostnimi standardi ter ustreznost za uporabo na cestah.
   
 • Preberite ocene in mnenja drugih uporabnikov ter strokovnjakov glede določenih modelov pnevmatik, da dobite boljši vpogled v njihovo kakovost in učinkovitost. Investicija v kakovostne moto gume je lahko ključna za vašo varnost in udobje med vožnjo.
Moto pnevmatika

 

Gume za motorje se delijo na štiri kategorije

Gume za motorje so ključen del varnosti in učinkovitosti vožnje. Razdelimo jih lahko v štiri glavne kategorije:

 1. Cestne gume: namenjene so uporabi na asfaltiranih cestah in zasnovane za zagotavljanje optimalnega oprijema, stabilnosti in udobja med vožnjo po ravni cesti. Cestne gume za motorje se lahko dodatno razdelijo v podkategorije, kot so gume za vsakodnevno vožnjo, športne gume za bolj agresivno vožnjo in touring gume za daljše potovanje.
   
 2. Enduro/Adventure gume: zasnovane so za uporabo na različnih terenih, vključno z asfaltom, makadamom in neurejenimi potmi. So bolj vzdržljive in ponujajo večji oprijem na različnih podlagah, kar je idealno za avanturistične voznike, ki se radi odpravijo tudi izven urejenih cest.
   
 3. Off-road gume: namenjene so izključno vožnji izven urejenih cest, kot so gozdne poti, pesek, blato in skalnata teren. So bolj grobe, imajo globlje profile in so bolj trpežne, da omogočajo voznikom optimalen oprijem in nadzor na zahtevnih terenih.
   
 4. Športne gume: zasnovane so za zmogljivejše motocikle in namenjene vožnji na dirkališčih ali za rekreativno športno vožnjo. Ponujajo izjemno zmogljivost, odličen oprijem v ovinkih in visoko stopnjo stabilnosti pri visokih hitrostih.
Moto pnevmatika

Kdaj je čas, da menjamo moto pnevmatike?

Menjava pnevmatik za motorno kolo je nujna, ko so moto pnevmatike obrabljene ali poškodovane. Obstaja več znakov, ki kažejo, da je čas za zamenjavo pnevmatik:

 1. Preverite globino profila pnevmatike. Če je globina profila blizu ali pod minimalnim priporočenim standardom (po zakonu od 1 do 6 mm), je čas za zamenjavo.
   
 2. Preglejte moto pnevmatike in poiščite morebitne znake poškodb, kot so razpoke, luknje ali udrtine. Če opazite kakršnekoli poškodbe, jih je priporočljivo zamenjati.
   
 3. Tudi če pnevmatike niso obrabljene ali poškodovane, jih je treba zamenjati po določenem obdobju zaradi staranja gumene zmesi. Če so pnevmatike stare pet let ali več, je priporočljivo, da jih zamenjate, tudi če izgledajo v redu.
   
 4. Če opazite slabši oprijem pnevmatik na cestišču, še posebej v mokrih pogojih, to lahko kaže na obrabo ali izgubo zmogljivosti gum.
   
 5. Nepravilna obraba: Nepravilna obraba profila, na primer večja obraba na enem delu pnevmatike, lahko kaže na težave s poravnavo ali nepravilno montažo, kar lahko privede do hitrejše obrabe pnevmatik. V takšnih primerih je priporočljivo preveriti vzrok in po potrebi zamenjati pnevmatike.

Kako vzdrževati gume za motorna kolesa?

Gume za motorna kolesa vzdržujemo v več korakih. Njihovo vzdrževanje je ključnega pomena za zagotavljanje varne in učinkovite vožnje. Tu je nekaj korakov, ki vam lahko pomagajo pri vzdrževanju:

 1. Redno preverjajte tlak v pnevmatikah z uporabo manometra. 
   
 2. Občasno preverite globino profila pnevmatik z globinomerom. 
   
 3. Redno preverjajte morebitne poškodbe, kot so razpoke, luknje ali udrtine. 
   
 4. Poskrbite, da bodo pnevmatike pravilno poravnane in uravnotežene.
   
 5. Če gume odstranite iz motornega kolesa, jih shranite na hladnem, suhem in temnem mestu.
   
 6. Agresivna vožnja lahko povzroči hitrejšo obrabo pnevmatik. 
  Skrb za pnevmatike je ključnega pomena za varno in učinkovito vožnjo, zato redno preverjajte njihovo stanje in po potrebi izvajajte potrebno vzdrževanje.
Gume za motor

Novice

E-novice

Stopite v stik

Uradni podatki

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png