Nasveti

Stran 1 od 2 (Vseh vnosov: 15)

Optična nastavitev podvozja - avtooptika

6. oktober 2022

Nastavitev geometrije podvozja ali po domače »avtooptika« pomeni nastavitev krmilnega oziroma voznega mehanizma v parametre, ki jih za vsako vozilo posebej določajo proizvajalci. Te nastavitve se s časoma porušijo zaradi različnih dogodkov, ki se zgodijo med vožnjo vozila, ko so udarne jame na cestišču, različne ovire ali prometne nesreče.

7 nasvetov za varno vožnjo jeseni

5. oktober 2022

Jesen prinaša veliko prijetnih stvari, kot so čudovite barve jesenskega listja, pečen kostanj in mlado vino. Za voznike pa prinaša jesen tudi edinstvene nevarnosti na cestah. Preberite, zakaj je jesenska vožnja nevarna in kaj lahko storite, da poskrbite za svojo varnost.
Jesenske vremenske razmere so precej nepredvidljive. Čudovito sončno popoldne lahko hitro preseneti hladen dež. S tem ko se dnevi krajšajo, se lahko zgodi, da se na delo ali domov vozite že v mraku.

Varnostni vijaki

Dobro je vedeti

2. november 2021

Varnostni vijak je lahko zelo dobra zaščita pred krajo koles iz avtomobila, lahko pa je trn v peti, ko je potrebno hitro zamenjati predrto pnevmatiko.

Sprej za krpanje gume ob predrtju

Ugodna in hitra rešitev

2. november 2021

V avtomobilu zasveti lučka, ki javlja, da v pnevmatiki pušča tlak. Pomislite.. predrta guma, kaj sedaj? 

Seal Inside ali Run on Flat pnevmatike?

20. januar 2021

Izogibajte se obremenitvam in nevšečnostim zaradi zamenjave predrte pnevmatike, zlasti v temi / na prometnih cestah / na nevarnih območjih in če nimate posebnih izkušenj. Številni avtomobili nimajo rezervne pnevmatike (1/3 novih vozil se proda brez rezervne pnevmatike). Približno 3/4 milenijcev priznava, da nima pojma, kako zamenjati pnevmatiko.

Celoletne pnevmatike - DA ali NE?

Večna dilema - celoletne pnevmatike da ali ne?

10. februar 2020

Počasi a vztrajno se približujemo dnevu, ki bi mu lahko rekli tudi dan D, ko govorimo o »preobuvanju« naših jeklenih konjičkov. Z zakonom je namreč predpisano, da moramo do 15.11. vsako vozilo opremiti z zimsko opremo. Ob tem pa nas vsekakor spremlja večna dilema – »Kakšne pnevmatike, so primerne za moje vozilo?«. Če sodite v skupino ljudi, ki bi radi poskusili na svoj avto namestiti celoletne pnevmatike ali mogoče »prihraniti« kakšen euro, potem je ta zapis namenjen ravno vam.

TPMS ali senzorski ventili

TPMS ventili - Zakaj in kako? Vse o senzorskih ventilih na enem mestu.

15. januar 2020

Ob sezonski menjavi pnevmatik in pri nakupu le-teh vam bodo v primeru, da letno prevozite več kot 10 000 km v vsaki vulkanizerski delavnici zagotovo svetovali nakup ločenih setov pnevmatik in platišč. Pri nakupu omenjenih pa lahko lastniki novih vozil naletijo na nepričakovano težavo, na katero pri nakupu samega vozila niso bili pozorni oz. jih morda prodajalec ni opozoril.

Razlaga oznake EU za pnevmatike

18. oktober 2019

Od novembra 2012 so vse nove pnevmatike opremljene z nalepko z oznako EU za pnevmatike. Če nalepke na pnevmatiki ne najdete, povprašajte prodajalca, saj vam je dolžan zagotoviti vse podatke o oznaki. Oznake EU za posamezne pnevmatike si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini.

Pirelli Tyrelife

27. september 2019

Nemalokrat se zgodi, da kupimo nove pnevmatike in po nekaj kilometrih vožnje zaradi spleta okoliščin, katero od pnevmatik poškodujemo. Bodisi na kakšnem robniku, ostrem predmetu ali pa mogoče pri tem ko se želimo odmakniti kakšnemu vozilu in zapeljemo na bankino. Vsekakor precej neprijetna situacija, ki poleg nevarnosti na cesti prinese tudi časovno stisko pri sami menjavi in pa posledično tudi finančno breme.

Stran 1 od 2 (Vseh vnosov: 15)

Prvi
Nova spletna trgovina Shop.lasic.si
Artikli spletne trgovine
Vse za vaša vozila na enem mestu.

E-novice

  • Michelin Quality Centre 2022

Stopite v stik

Vulkanizerstvo Lašič
Trnje 14
8250 Brežice
+386 7 49 66 990
+386 31 646 700
info@vulkanizerstvo-lasic.si
lasic.si

Uradni podatki

Lašič Aleš, s.p.
Trnje 14
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: SI99485079
IBAN: SI56 0237 3001 0272 909 (NLB d.d.)

Digitalni certifikat

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png