slika pirelli naleganje.jpg

Lastnosti pnevmatik ELECT™

Pnevmatike ELECT™ so posebej zasnovane z izboljšanih oprijemom za obvladovanje visokega navora in vključujejo ojačane strukture za sovpadanje s težo električnih vozil.  

Posebno pozornost pa so snovalci namenili tudi teži električnih vozil. Temu primerno so zasnovali »obutev« električnih konjičkov, z ojačano strukturo in s tem tudi optimizirano zmogljivost pri pospeševanju in zaviranju, kar omogoča varno vožnjo za vas in vaše sopotnike.

Naležna površina pnevmatik ELECT™ je optimizirana za lastnosti električnih vozil. Višja raven varnosti zahvaljujoč povečanju stika z asfaltom za +3,5 % in izboljšani porazdelitvi pritiskov.

* Primerjava med pnevmatikami Pirelli P ZERO™ ELECT™ in pnevmatikami Pirelli P ZERO™ iste velikosti. Vir: interni testi Pirelli R&D

Vrhunsko akustično udobje, ki ga nudijo pnevmatike zasnovane posebej za električna vozila so nekaj najboljšega. EV so tišja od vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem, zato je hrup pnevmatik toliko bolj opazen in pomemben. ELECT™ pnevmatike so zato posebej zasnovane za zmanjšanje hrupa v kabini, užitek v vožnji pa se samo poveča. 

EV povzročijo, zaradi svoje teže in navora, večje obremenitve pri obrabi in »trganju« pnevmatik, zato so snovalci ELECT™  pnevmatik omogočili oblikovanje visoko zmogljivih pnevmatik, ki bodo sposobne upravljati lastnosti EV vozil, hkrati pa ohranjajo veliko število prevoženih kilometrov.

Zakaj je manjša obraba pnevmatik tako zelo pomembna?

Poleg tega, da se manjša obraba pnevmatik v prvi vrsti pozna v naših denarnicah, je lahko problem veliko globlji in globalno resnejši, kot izgleda na prvi pogled. EV so pri obrabi pnevmatik manj učinkoviti, kot vozila z motorjem z notranjim izgorevanjem, kljub temu, da nimajo avtomobilskih izpuhov med vožnjo. Omenjeni zaradi svoje teže in obilice navora izpod koles pridelajo več gumenih delcev – mikroplastike, ki se kopiči ob cestah in s tem onesnažuje okolje. Zato je zelo pomembno, da ob nakupu pnevmatik upoštevamo nasvete prodajalcev in izberemo pnevmatike z manjšo stopnjo obrabe in tako z njimi privarčujemo in manj obremenimo okolje.

Vabljeni k nakupu!

Kolektiv Vulkanizerstva Lašič
Nova vizija vožnje!

Prvi
Nova spletna trgovina Shop.lasic.si
Artikli spletne trgovine
Vse za vaša vozila na enem mestu.

E-novice

  • Michelin Quality Centre 2022

Stopite v stik

Vulkanizerstvo Lašič
Trnje 14
8250 Brežice
+386 7 49 66 990
+386 31 646 700
info@vulkanizerstvo-lasic.si
lasic.si

Uradni podatki

Lašič Aleš, s.p.
Trnje 14
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: SI99485079
IBAN: SI56 0237 3001 0272 909 (NLB d.d.)

Digitalni certifikat

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png