Optična nastavitev podvozja - avtooptika

Nazaj

Zakaj je optična nastavitev potrebna?

Optična nastavitev podvozja ena od najpomembnejših stvari pri vzdrževanju in servisiranju vozila, saj omogoča večjo varnost na cesti in bolj racionalno rabo vozila.
Dobro nastavljeno podvozje je glavni dejavnik za pravilno lego vozila na cesti in njegovo vodljivost ter pripomore k manjši porabi goriva. Hkrati zagotavlja manjšo obrabo pnevmatik ter krmilnega in voznega mehanizma, ki jim s tem podaljšamo življenjsko dobo.

Z redno optično nastavitvijo prihranimo pri stroških:

zmanjšana poraba goriva,
• podaljšana življenjska doba pnevmatik,
• podaljšana življenjska doba krmilnega in voznega mehanizma,
• boljša vodljivost vozila na cesti.

Kako pogosto opraviti optično nastavitev podvozja?

Pregled geometrije je priporočljiv na vsake 3 do 4 leta, odvisno on načina vožnje in cestišča. Priporočamo ga tudi po vsakem servisnem pregledu, kjer je prenastavljeno podvozje.

Optična nastavitev pri Vulkanizerstvu Lašič

Serviserji na vsa štiri kolesa avtomobila namestijo merilne tarče. Štiri digitalne kamere z visoko resolucijo nepretrgoma merijo pozicijo in usmerjenost tarče na vsakem kolesu. S tem dobimo vrednosti kotov nagiba in steka na vsakem kolesu.

Informacije o nastavitvi podvozja se avtomatsko beležijo v računalniškem programu, kjer odčitamo, koliko je vsako kolo odmaknjeno od idealnega stanja.

Računalniški program vsebuje predpisane parametre za vsako vrsto in tip vozila posebej, kakor jih predpisuje proizvajalec. Nastavitve na podvozju in kretnem mehanizmu vašega avtomobila opravimo s pomočjo avtomatiziranega samokalibrirnega sistema.

Z vrhunsko tehnologijo do večje varnosti in manjše porabe goriva

V Vulkanizerstvu Lašič izvajamo optične meritve in nastavitve podvozij vozil na vrhunski 3D napravi Hofmann, s katero strokovno opravimo vse najzahtevnejše posege in meritve na podvozjih vseh vrst vozil. Naša oprema uporablja najnovejšo računalniško vodeno tehnologijo, ki deluje na osnovi kamer za visoko natančnost in impresivne hitrosti meritev.

Prednosti 3D avto optike Hofmann:

• razpon platišč od 11" do 22",
• popolnoma avtomatiziran samokalibrirni sistem,
• skrajšan čas meritve in nastavitve podvozja,
• popolna sinhronizacija sistema z avtodvigalom,
• s strani proizvajalcev vozil podprta baza zahtevanih specifikacij,
• izredna natančnost meritev in nastavitev.

Vulkanizerstvo Lašič Brežice - Avtooptika Brežice 
Nova vizija vožnje.

E-novice

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png