Nexen letne gume se ponašajo z odličnimi lastnostmi

Nexen letne gume nudijo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. So poceni letne gume oziroma pnevmatike, ki so opravile številne teste z odlično oceno.

Nazaj

Nexen letne gume

Nexen letne gume so med kupci vedno bolj priljubljene, saj se ponašajo z odličnimi lastnostmi. Omenjena blagovna znamka ima namreč že več kot 70 desetletno tradicijo, kar pomeni, da so zaupanja vreden ponudnik letnih pnevmatik.

Testi, ki so jih opravili strokovnjaki, so pokazali, da se lahko na Nexen zanesemo v mokrih in suhih pogojih, saj so narejene iz kvalitetnih materialov. Na voljo je ogromno različnih dimenzij in modelov, tako da boste zagotovo našli takšne, ki ustrezajo vašemu vozilu in načinu vožnje.


Kaj je značilno za Nexen letne gume?

Tako drage kot poceni letne gume morajo izpolnjevati določene pogoje in varnostne standarde. Zelo pomemben faktor pri tem je predvsem material iz katerega so narejene. Nexen letne gume so v primerjavi z zimskimi precej trše, zaradi česar omogočajo boljši oprijem na razgretih površinah. Asfalt se lahko v toplejših mesecih močno segreje, zato mora pnevmatika ostati trda. Le tako se obrablja manj od zimske, ki pa je zaradi mehkejše strukture primernejša za vožnjo po snegu in zaledenelih površinah.

Za poceni letne gume je prav tako značilno, da imajo plitek vzorec tekalne plasti. Zahvaljujoč tej lastnosti je vozilo med vožnjo bolj stabilno, poleg tega pa ga je lažje manevrirati. Tako na suhih, kot na mokrih podlagah, ostane »pritrjeno« na cestišče, saj ne prihaja do t.i. aquaplaninga. Z omenjenimi pnevmatikami se lahko v avto usedemo sproščeni, saj vemo, da je poskrbljeno za maksimalno varnost. Seveda to velja le za toplejše mesece, saj med vožnjo pri nizkih temperaturah postanejo pretrde, plitek profil pa ne zagotavlja dobrega oprijema cestišča.

Na splošno lahko rečemo, da se v primerjavi z zimskimi manj obrabljajo ter nudijo boljšo gorivno učinkovitost. Vseeno pa to ne pomeni, da jih lahko uporabljamo skozi celotno leto.


Kako izbrati prave letne pnevmatike?

Test letnih pnevmatik je odlično izhodišče, ko raziskujemo, katere bi bile najbolj primerne za naše vozilo. Le-te objavljajo avtomobilski klubi in potrošniške organizacije, ki stremijo k čimvečji varnosti na cesti. Nexen letne gume se ponašajo z odličnimi lastnostmi, zato ni bojazni, da bi kupili nekvalitetne gume. Vas zanima, katera merila, morajo izpolnjevati letne pnevmatike?


Test letnih pnevmatik je sestavljen iz varnostnih in okoljevarstvenih meril

Na cesti preživimo ogromno časa, zato mora biti varnost vsekakor na prvem mestu. Vozil je iz dneva v dan več, kar pomeni, da se povečuje tudi možnost nesreč. Prav zato se proizvajalci na vsak način trudijo, da bi naredili čimkvalitetnejše gume, ki bi bile hkrati potrošnikom cenovno dostopne. Pri ocenjevanju je tako merilo varnosti na cesti sestavljeno iz različnih kriterijev. Tako drage, kot poceni letne gume se testira na suhi in mokri podlagi. Na suhi se preverja stabilnost v vožnji, vodljivost in zaviranje, na mokri pa hitrost ob splavanju (prečnega in vzdolžnega), smerno in bočno vodljivost ter zavorno pot. Ker so omenjeni kriteriji pomembnejši od okoljevarstvenih, predstavlja varnost na cesti 70 % skupne ocene.

Katera pa so še okoljevarstvena merila za letne pnevmatike? Test letnih pnevmatik se osredotoča tudi na predvideno prevoženo razdaljo, glasnost (notranjo in zunanjo) ter porabo goriva. Omenjene lastnosti sicer niso tako pomembne kot varnost, a je nanje vseeno potrebno biti pozoren, ko se odločamo med različnimi modeli in blagovnimi znamkami. V zadnjem času so sicer izvajalci testov okoljevarstveni vidik še razširili, saj so vanj vključili še več meril, ki so povezana z onesnaževanjem okolja. Zaradi naraščanja števila avtomobilov in na splošno smeti, je bistvenega pomena, da smo pozorni tudi na okoljske certifikate in kraj izdelave pnevmatik. Na tak način bomo zmanjšali onesnaženje z odpadki in škodljivimi snovmi.


Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu poceni letnih gum?

Čeprav je nakup novih pnevmatik velik finančni zalogaj, pa se vseeno ne smemo osredotočati le na ceno. Svetujemo vam, da vsak model dobro preučite, si ogledate že omenjene teste ter se posvetujete s strokovnjaki. Za kakršenkoli nasvet se lahko obrnete na naše svetovalce vulkanizerstva Lašič, ki se dobro spoznajo na produkte, ki jih ponujamo. Če nam boste zaupali za kakšne namene in kako pogosto uporabljate svoje vozilo, vam bomo ponudili najkvalitetnejši model za zelo ugodno ceno.

Na splošno velja, da moramo biti pri nakupu Nexen letne gume (ali katerekoli druge znamke) pozorni na dimenzijo, nosilnost, hitrostno kategorijo, označbo kakovosti, vzorec tekalne plasti, profil, garancijo in šele nazadnje na ceno. Čeprav se morda zdi, da so vse pnevmatike med seboj enake, pa to nikakor ne drži. Tiste z usmerjenim profilom so npr. namenjene za športna vozila, saj jim to omogoča dobro vodljivost po mokri ali zasneženi podlagi, tiste z asimetričnim profilom pa omogočajo stabilno in tiho vožnjo. Prav zato se je potrebno posvetiti prav vsaki malenkosti.

Z menjavo ne odlašajte, saj lahko obrabljena pnevmatika ogroža vaše življenje. Priporočamo vam, da jih ob vsaki menjavi pregleda vulkanizer, ki natančno ve, ali so še primerne za vožnjo ali ne. Po zakonu morajo imeti vsaj 1,6 mm profil, a to ni edini kriterij, ki vpliva na vozne lastnosti. Pnevmatiko je npr. potrebno zamenjati tudi, ko postane stara in neelastična.

Novice

E-novice

Stopite v stik

Uradni podatki

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png