Nasveti

Nazaj

Stran 2 od 2 (Vseh vnosov: 20)

Sprej za krpanje gume ob predrtju

Sprej za krpanje gume ob predrtju

Ugodna in hitra rešitev

V avtomobilu zasveti lučka, ki javlja, da v pnevmatiki pušča tlak. Pomislite.. predrta guma, kaj sedaj? 

Seal Inside ali Run on Flat pnevmatike?

Seal Inside ali Run on Flat pnevmatike?

Izogibajte se obremenitvam in nevšečnostim zaradi zamenjave predrte pnevmatike, zlasti v temi / na prometnih cestah / na nevarnih območjih in če nimate posebnih izkušenj. Številni avtomobili nimajo rezervne pnevmatike (1/3 novih vozil se proda brez rezervne pnevmatike). Približno 3/4 milenijcev priznava, da nima pojma, kako zamenjati pnevmatiko.

Celoletne pnevmatike - DA ali NE?

Celoletne pnevmatike - DA ali NE?

Večna dilema - celoletne pnevmatike da ali ne?

Počasi a vztrajno se približujemo dnevu, ki bi mu lahko rekli tudi dan D, ko govorimo o »preobuvanju« naših jeklenih konjičkov. Z zakonom je namreč predpisano, da moramo do 15.11. vsako vozilo opremiti z zimsko opremo. Ob tem pa nas vsekakor spremlja večna dilema – »Kakšne pnevmatike, so primerne za moje vozilo?«. Če sodite v skupino ljudi, ki bi radi poskusili na svoj avto namestiti celoletne pnevmatike ali mogoče »prihraniti« kakšen euro, potem je ta zapis namenjen ravno vam.

TPMS ali senzorski ventili

TPMS ali senzorski ventili

TPMS ventili - Zakaj in kako? Vse o senzorskih ventilih na enem mestu.

Ob sezonski menjavi pnevmatik in pri nakupu le-teh vam bodo v primeru, da letno prevozite več kot 10 000 km v vsaki vulkanizerski delavnici zagotovo svetovali nakup ločenih setov pnevmatik in platišč. Pri nakupu omenjenih pa lahko lastniki novih vozil naletijo na nepričakovano težavo, na katero pri nakupu samega vozila niso bili pozorni oz. jih morda prodajalec ni opozoril.

Razlaga oznake EU za pnevmatike

Razlaga oznake EU za pnevmatike

Od novembra 2012 so vse nove pnevmatike opremljene z nalepko z oznako EU za pnevmatike. Če nalepke na pnevmatiki ne najdete, povprašajte prodajalca, saj vam je dolžan zagotoviti vse podatke o oznaki. Oznake EU za posamezne pnevmatike si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini.

Pirelli Tyrelife

Pirelli Tyrelife

Nemalokrat se zgodi, da kupimo nove pnevmatike in po nekaj kilometrih vožnje zaradi spleta okoliščin, katero od pnevmatik poškodujemo. Bodisi na kakšnem robniku, ostrem predmetu ali pa mogoče pri tem ko se želimo odmakniti kakšnemu vozilu in zapeljemo na bankino. Vsekakor precej neprijetna situacija, ki poleg nevarnosti na cesti prinese tudi časovno stisko pri sami menjavi in pa posledično tudi finančno breme.

11112018174803_shranjevanje-pnevmatik_logo.jpg

Pravilno shranjevanje pnevmatik

V času, ko menjamo pnevmatike na svojih jeklenih konjičkih, se srečamo tudi z njihovim skladiščenjem

Tisti, ki so se odločili, da bodo za svoje vozilo kupili in uporabljali dva seta avtoplaščev in platišč – letnih in zimskih, morajo poskrbeti, da bodo njihove pnevmatike in platišča varno in pravilno shranjene in tako pripravljena na novo vozno sezono.

30102018195000_obrabljena.jpg

Obrabljene ali prestare? Čas je za menjavo!

Kdaj je primeren čas za menjavo pnevmatik?

S tem vprašanjem se pogosto srečujemo, pravilnih odgovorov pa je več, saj je ta odvisen od več dejavnikov. Ljudje smo različni z različnimi pogledi na stvari, ki nas obdajajo, tako je tudi pri menjavi pnevmatik. Nekateri se želijo izogniti gneči in čakanju pri izbranem vulkanizerju in se za samo menjavo odločijo že prej, medtem ko drugi čakajo na zadnji trenutek. Na odločitev pa imajo velik vpliv tudi vremenske razmere.

Stran 2 od 2 (Vseh vnosov: 20)

E-novice

Stopite v stik

Uradni podatki

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png