Zimske pnevmatike

Zimske pnevmatike imajo posebno zasnovo in predpisane so z zakonom v obdobju od 15.11. do 15.3. Globina profila mora biti min. 3 mm.

Nazaj

Stran 87 od 129 (Vseh vnosov: 2562)

Stran 87 od 129 (Vseh vnosov: 2562)

29092020083848_slika_gume_zimske.jpg

Zimske gume so visoko zmogljive zaradi edinstvene zasnove

Zimske gume so v slabih vremenskih razmerah ključnega pomena za varnost v prometu. Kot edini del, ki, je v neposrednem stiku s cesto morajo vozilu zagotavljati dober oprijem vozniku pa maksimalno varnost. Ponašajo se z edinstveno zasnovo, del katere je snov, ki omogoča, da pri nizkih temperaturah gume ostajajo zanesljive, elastične in kakovostne. Svojevrstna zasnova tekalne površine z lamelami omogoča izjemno stabilnost na ledu in zasneženih površinah. Pnevmatike so v večini držav predpisane z zakoni. Pri nas menjavo gum določa Zakon o pravilih cestnega prometa. Ta veleva, da morajo vsa motorna vozila med 15. novembrom in 15. marcem imeti zimske pnevmatike. Zunaj tega obdobja pa le v primeru zimskih cestnih razmer. Prav tako je natančno določena minimalna globina profila zimske gume. Profil (minimalno 3 mm) pnevmatikam nudi hitrejše odstranjevanje vode in umazanije izpod koles, dober oprijem ob tem pa vpliva še na samo vodljivost vozila. Vas zanima, kako ga preverite na zimskih gumah? Profil zimske pnevmatike lahko preverite s pomočjo indikatorjev obrabe, s kovancem ali z merilnikom globine. Za merjenje s kovancem potrebujete kovanec za 2 €. Debelina njegove srebrne obrobe je enaka še dovoljeni minimalni globini profila 3 mm. Guma, kot organska snov z leti izgubi sposobnost optimalnega oprijema, zato je pomembna redna menjava. Potrebujete nove gume? V spletni trgovini vulkanizerstva Lasič www.shop.lasic.si imamo bogato izbiro zimskih pnevmatik priznanih znamk, kot so Sava, Bridgestone, Fulda, Tigar, Nexen, Platin, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Continental itd. 

Test zimskih pnevmatik 2020/2021

Zimske gume Sava odlikujejo visoki standardi 90-letne tradicije

Zimske gume Sava vozniku nudijo izboljšano delovanje pod temperaturo 7 °C. Oblikovane iz zmesi z visoko vsebnostjo silike zimske pnevmatike zagotavljajo boljše zaviranje in obvladovanje vozila na spolzkem cestišču. Za to dodatno poskrbijo še lamele ter široki bloki dezena tekalne plasti, ki s svojimi lastnostmi dopuščajo hitrejše odvajanje snega. Izpopolnjene zimske pnevmatike so rezultat 90-letne tradicije, inovacij ter nenehnih poskusov zmogljivosti Savinih inženirjev. Poskusi inženirjem dajejo jasno sliko o vodljivosti in zaviranju, oprijemu, trpežnosti, stabilnosti, akvaplaningu, prevoženih kilometrih ter premagovanju klancev. Zimske gume Sava se po standardih kakovosti uvrščajo v sam svetovni vrh, voznike pa največkrat prepričajo z ugodno ceno.

Test zimski pnevmatik 2021/2022

Zimske gume Bridgestone zagotavljajo varnost na nepredvidljivih cestah

Zimske gume Bridgestone so narejene za ekstremne vremenske razmere. Izjemna gumijasta zmes, edinstveni vzorci tekalne plasti in agresivni robovi voznikom omogočajo brezskrbno vožnjo skozi sneg, plundro in led. Napredna porazdelitev tlaka z optimiziranim kontaktnim odtisom daje vozniku nadzor, ki ga na takšnem cestišču potrebuje. Zimske avtomobilske pnevmatike s posebno oblikovano tekalno plastjo ostanejo prožne pri nižjih temperaturah, vozniku pa dovoljujejo odzivno vožnjo s hitrim ustavljanjem na ledu in snegu. Ponašajo se še z napredno patentirano tehnologijo, ki izboljša stabilnost ter vzdržljivost na ledu. Pri razvoju inovativnih tehnologij pnevmatik je podjetje Bridgestone eno izmed vodilnih na svetu. Njihove pnevmatike so produkt nenehnega razvoja, postavljanja izzivov ter velikanskih naložb v raziskave, ki so jih vodile do najboljših možnih rezultatov. Med sodobnimi najdemo varčne pnevmatike, ki izboljšujejo porabo goriva ter zimske gume Bridgestone, ki ponujajo varnost na nepredvidljivih cestah.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Zimske gume Fulda uspešno združujejo visoke standarde kakovosti z vsestranskostjo

Zimske gume Fulda združujejo vsestranskost z oprijemljivostjo, kar voznikom daje večje zaupanje med vožnjo v slabih zimskih cestnih razmerah. Posebna zmes silicijevega dioksida izboljša prilagodljivost pnevmatik, takoj ko se živo srebro spusti pod 7 °C. Edinstvena kemijska zasnova poenostavi ustavljanje, speljevanje in zavijanje na ledenih cestah. Zimske pnevmatike imajo na površini dodatne reze, lamele, ki jim dajejo boljši nadzor, povečajo sposobnost odvajanja snega in nudijo optimalno vodljivost. Zaradi svojevrstne zasnove je treba gume med preostalim delom leta ustrezno zaščiti, saj bodo le tako dosegle dolgo življenjsko dobo. Zimske gume Fulda nudijo visoko zmogljivost na mokrih in zimskih cestah ter vrhunsko kakovost po dostopnih cenah. Optimizirane za vsestransko delovanje visoke kilometrine dosegajo s pomočjo 50 težkih testov, ki merijo učinkovitost. Testi, izvedeni s strani neodvisnih preizkuševalcev, med drugim vključujejo vzdržljivost, akvaplaning, zaviranje na mokrem cestišču, suho ravnanje, stabilnost in kotalni upor.

E-novice

Stopite v stik

Uradni podatki

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png