Zimske gume in njihova menjava po ugodni ceni

Zimske gume, menjava in svetovanje: vse na enem mestu. Naj vas zima ne preseneti z novimi kvalitetnimi zimskimi pnevmatikami- akcija velja zgolj omejen čas!

Nazaj

Zimske gume

Zimske gume, menjava in svetovanje: vse na enem mestu. Naj vas zima ne preseneti, zato si zagotovite nove kvalitetne zimske pnevmatike- akcija velja zgolj omejen čas!

Zimske gume - zapeljite se varno in brez skrbi

Zimske gume so izjemno pomemben del opreme, ko nas vsakodnevno presenečajo sneg, led ali plundra. Kot je najverjetneje znano prav vsakemu imetniku avtomobila, je izredno pomemben datum za menjavo gum 15. november. Po tem datumu je uporaba obvezna vse do 15. marca naslednjega leta. Seveda pa se lahko izognete menjavam in skrbem s 15. novembrom in se odločite za nakup celoletnih pnevmatik. Več o teh si preberite v nadaljevanju, prav tako pa preverite našo spletno stran za zimske pnevmatike - akcija, ki vam ne sme uiti.

Razlika med zimsko gumo in pnevmatiko

V vsakodnevnem pogovoru velikokrat slišimo izraz guma ali pnevmatika, ki jih skoraj enačimo, čeprav v resnici nimata popolnoma istega pomena. Če izraz preverimo v slovarju, je guma elastična snov, dobljena z vulkanizacijo kavčuka oziroma obroč iz te snovi za na kolo vozila, pnevmatika pa plašč in zračnica za na kolo vozila kot samostojna elementa ali v enem delu. Guma je tako izraz, ki je nekoč označeval material, danes pa zimska guma in zimska pnevmatika pomenita ena in isto.

m+s_snežinka.jpg

Prednosti zimske pnevmatike - akcija v naši spletni trgovini

Zimske gume, kot že ime pove, so prilagojene razmeram - torej mrazu, poledici, vlagi ipd. Pnevmatike (akcija v spletni trgovini) se tako bolje oprimejo zasneženih cest s širokimi lamelami ali odtočnimi kanalčki. Po sestavi vsebujejo več kavčuka kot letne, kar jim omogoča, da so bolj elastične. Ko bodo temperature nizke, bo zimska pnevmatika (akcija) tako še vedno ohranila svojo elastičnost, ko je letna guma ne bi več. Zakonsko morajo biti zimske gume označene z oznako M+S (Mud + Snow). Če izpolnjujejo pogoje zimskega testa, so dodatno označene še s snežinko. V testu se preverja raven oprijema in vodljivosti. Akcijo in ugodne cene pnevmatik najdete na naši spletni strani in v trgovini.

Zimske gume je potrebno menjati na vsakih nekaj let, tudi če menite, da pozimi niste veliko vozili. Guma namreč že sama po sebi z leti razpada, saj je to naravni material. Poleg starosti pa je potrebno preverjati tudi velikost profila. Ko profil pade pod 3 mm, jih je treba zamenjati, saj v nasprotnem primeru ne bodo zagotavljale primernega oprijema. Prav tako proizvajalci odsvetujejo uporabo zimskih pnevmatik (akcija) poleti, saj se bodo obrabile hitreje. Za takšne situacije predlagamo uporabo celoletnih.

oznakena gumi.jpg

Pomembne oznake na zimskih pnevmatikah (akcija)

Na letni in zimski ter zimsko-letni gumi je veliko standardnih oznak, ki označujejo lastnosti gume. Najverjetneje ste že opazili oznake, kot je npr.: 195/65 R15 91H, 205/55 R17 91V ali 225/45 R 18. Sedaj imate odlično priložnost, da se naučite branja teh oznak, saj je izjemno preprosto.

 1. Dimenzija pnevmatike: prvi dve številki povesta informacijo o širini in pa razmerje med višino in širino preseka. Podatek 195/65 tako pomeni, da je široka 195 mm, presečno razmerje pa je 65. Temu navadno sledi črka R, ki označuje pnevmatiko z radialno karkaso. Črki R sledi številka (npr.: R15), ki označuje premer platišča v colah.
 2. Največja dovoljena masa vozila in največja dovoljena hitrost: vse zimske pnevmatike (akcija na naši spletni strani) niso primerne za vse vrste vozil, zato preverite tudi največjo dovoljeno maso vozila in največjo dovoljeno hitrost. Pri primeru 91V, tako 91 predstavlja indeks nosilnosti (615 kg na pnevmatiko), črka V pa označuje hitrost. Največjo dovoljeno hitrost označujemo z naslednjimi črkami:
  • S: do 180 km/h,
  • T: do 190 km/h,
  • H: do 210 km/h,
  • V: do 240 km/h,
  • W: do 270 km/h,
  • Y: do 300 km/h.
 3. Datum izdelave: je označen s štirimi številkami, npr.: 2220. Prvi dve številki predstavljata teden, v katerem je bila izdelana (torej 22. teden), zadnji dve pa leto izdelave (torej leto 2020).
zimska_celoletna guma.jpg

Razlogi za nakup zimsko-letnih gum

Če z avtomobilom ne prevozite veliko kilometrov (do cca. 10.000 km/leto) in ne vidite razloga, da bi ločeno kupovali letne in zimske gume, imamo za vas v ponudbi tudi celoletne. Zimsko-letne gume so tako prilagojene na vse vremenske razmere, ki smo jih navajeni - od -10°C in snežnih metežev pa do poletnih vročih 30°C. Celoletna pnevmatika je nekakšen kompromis med letno in zimsko. Akcijo lahko ujamete tudi na naši spletni strani.

Pri nakupu celoletnih ali zimsko-letnih gum pa morate biti še vseeno previdni. Slednje so namenjene manj prevoženim kilometrov in so zato odsvetovane, če za pot v službo vsak dan potujete z avtomobilom. To seveda ne pomeni, da so celoletne pnevmatike slabše kakovosti, ampak da se samo zavedate njihovih omejitev.

menjava gum.jpg

Zimske gume - menjava po ugodni ceni

Datum, ko je potrebno zimske gume menjati (15. november), je čedalje bližje, zato si zagotovite ugodno in kakovostno menjavo. Ponujamo tudi posebno priložnost za vse tiste, ki boste pri nas kupili zimske pnevmatike - akcija ponuja, da vam jih brezplačno namestimo. Odločite se za svoje zimske gume, celoletne ali letne gume, da bo vaša pot varna in brez neprijetnih presenečenj. 

Želimo Vam varno in srečno vožnjo!

Kolektiv Vulkanizerstva Lašič
Nova vizija vožnje.

Novice

E-novice

Stopite v stik

Uradni podatki

Vulkanizerstvo Lašič

Srebrni

Cert ID: 0024/00024

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Lašič Aleš, s.p.
Matična številka: 5513982000
ribbon @2x.png